Podkrovní ateliér, Praha 7, 2015

Podkroví prostor byl původně navržen jako nástavba 5-ti patrového domu a sloužil jako kanceláře. Ocelový krov má vazby vzdálené 2,5 m, které vytváří pravidelnou modulovou osnovu. Tato osnova se promítla do dělení jednotlivých kanceláří na šířku 2,5 m. Ocelová konstrukce krovu vynáší pomocí táhel i strop pod ní. Po ostranění příček vznikl rastr ocelových táhel a bylo nutno s nimi pracovat a zakomponovat je do nové dispozice. Rekonstrukcí ocelového krovu vznikly dva prostory: podkrovní byt a ateliér. Ateliér byl navržen jako otevřená dispozice, do které je vložen objem kuchyně a sociálního zařízení. Tyto objemy jsou vloženy do stavající modulové sítě tak aby zakryly ocelová táhla. Obklad navržených objemů je z akustického sadrokartonu. Za kuchyní je umístěno schodiště vedoucí na původní ocelovou lávku, ze které je dále přístup do vestavných skříní, servrovny a prostoru nad sociálkami. Osvětlení prostor je tvořeno led lištami umístěnými do hlinikových profilů. Délky profilů vycházejí z modulové sítě a jsou umístěny do ocelového krovu. Prostor byl navržen pro budoucí pronájem komerčního prostoru.